sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Kiltti poika :)

Täällä suunnassa on aloitettu Kipparin (ja taluttajan) treenaaminen juoksulenkeillä ja täytyy kyllä myöntää, että nyt on karvapallossa suorastaan luonnonlahjakkuutta havaittavissa! Aiempien kokeilujen äkkipysähdyksetkin ovat vaihtuneet ennakoitaviksi nerokkaan hidastamisen johdosta ja tahti pysyy ihanan tasaisena ravina koko ajan, jess! Kuka tämän koiran on kouluttanut poissaollessani? :D Arvatkaapa vaan, maltetaanko me enää tehdä kävellen lenkkejä ollenkaan... ♡

Kuratassu auttoi allekirjoittanutta pääsemään yli myös kastematopelosta, sillä juostessa ei voi enää kytätä millintarkkaan sitä, missä niitä oikein luikertelee. :p

Postailin tänne myös aikaisemmin Kipparin 'villin lännen käyttäytymisestä' yhden erityisen koiran kohdalla. Kyseessä on siis samainen karjalankarhukoira, jonka aggressiivisesta pihavartioimisesta ja kaaosmaisista lenkkikohtaamisista Kippari on provosoitunut niin suuresti, ettei se kestä edes ajatusta tästä kyseisestä hauvelista ilman puhisemista ja pomppimista.

Vaikka harjoitukset ovat tuottaneet tulosta todella hienosti, niin tämän Kapo-herran kohdalla työnsarkaa vielä riittää. Muiden koirien kohdalla Kippari uskoo onneksi käskyä 'ohi / sivu' eikä ohittamisessa ole 95%:ssa tilanteista ongelmia. :) Sekin on uponnut vihdoin Kipparin kaaliin, ettei muita koiriakaan ei ole pakko päästä joka kerralla nuuskuttelemaan vaikka mieli tekisikin. On se vaan niin kiltti poika, kun uskoo loppujen lopuksi kaiken minkä sille sanoo, vaikkei kaikki aina miellyttäisikään! :)

Tässä vielä demonstraationa Kapon reviirin ohitus juoksulenkillä ollessa, josta käy ilmi Kipparin reaktio sekä siitä laantuminen. Koiraahan ei tällä kertaa pihalla edes ollut, muussa tapauksessa olisi taustalta kuulunut melkoisen raivokas haukku. :D Kipparin reaktio on kuitenkin sama joka tapauksessa, oli Kapo pihalla tai ei – pomppimista ja puhisemista muutama metri ja komennuksien jälkeen palataan aika nopeasti normaalitilaan. Vielä kun saataisiin ne pomput ja puhinat pois, niin kokonaisuus olisi bueno. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti